Provincie verdeelt opnieuw gratis bloemenzaad - LBV steunt deze actie...

Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.
Om hieraan tegemoet te komen verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw vanaf vrijdag 1 maart gratis proefzakjes bloemenzaad (10 g - goed voor ongeveer 5 m²) in het kader van de campagne 'Laat het zoemen met bloemen'. Er zijn twee verschillende bloemenzaadmengsels beschikbaar, 'bloemenakker' en 'bloemenweide'. Van elke soort zijn er 10.000 zakjes beschikbaar. In 2011 en 2012 verdeelde de Provincie eveneens gratis bloemenzaad.

De mengsels werden door het provinciebestuur in samenwerking met Inagro vzw, het onderzoeks- en adviesbureau voor land- & tuinbouw, ontwikkeld en kunnen besteld worden via de website (www.west-vlaanderen.be/bijen) of via het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (0800 20 021 of provincie@west-vlaanderen.be). Ze zijn ook beschikbaar aan de balies van de bezoekerscentra van de provinciale domeinen Lippensgoed-Bulskampveld (Beernem), De Gavers (Harelbeke/Deerlijk) en De Palingbeek (Ieper) en het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge). Per persoon kan maximaal één zakje per bloemenmengsel besteld/afgehaald worden. 

Meer info: provincie@west-vlaanderen.be of 0800 20 021 

Sitemap - Vief West-Vlaanderen vzw - info.westvief.be - Site door Faromedia l Privacy