Nieuw zorghotel te Oostende

Op zaterdag 16 maart 2013 opent het nieuwe zorghotel Wellington te Oostende zijn deuren. De Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen kreeg de kans om op zaterdag 16 maart leden en sympathisanten uit te nodigen. In samenwerking met Solidariteit Voor Het Gezin, LBV, Sportievak en de Gezondheidsschool van de Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen zijn we erin geslaagd een mooi programma samen te stellen en u aan te bieden.

Het project is vernieuwend, een geïntegreerd en Woon Zorg- en Thuiszorgcentrum voor ouderen. De Wellington wordt een "zorghotel" en zeker geen traditioneel rusthuis. De bewoners zullen er uiteraard de nodige medische verzorging krijgen maar Solidariteit voor het Gezin biedt veel meer dan dat. De bewoners moeten er zich in de eerste plaats thuis voelen en gelukkig zijn in hun nieuwe leefomgeving. In de bestaande zorgcentra wordt daar te vaak aan voorbij gegaan. En net dat geluksgevoel is wat de mensen vandaag de dag gegarandeerd willen zien als zij op hun oude dag in een zorgcentrum gaan wonen, zo bleek uit een recente nationale enquête uitgevoerd voor Solidariteit voor het Gezin.
De kamers zullen aandoen als een warme hotelkamer met vast tapijt, flatscreen en alle comfort. Ze zullen kunnen aangevuld worden met eigen spulletjes van de bewoner. Het personeel zal er geen witte schorten dragen en er zullen geen medische fiches circuleren maar er zal wel een gesofistikeerd domoticasysteem zijn waar alle uit te voeren/uitgevoerde zorgen van de bewoner in worden ingevoerd op de kamer door middel van een kaartlezer. Dit alles moet het "ziekenhuis"-gevoel helpen uitschakelen.
Dé blikvanger in het zorghotel zal het wellnessgedeelte zijn. Het is zéér belangrijk dat de bewoners tot rust kunnen komen wanneer zij daar behoefte aan hebben. Solidariteit voor het Gezin kiest voor hydro-relaxatie in verschillende types van baden.
Het zorghotel is een initiatief dat burgemeester Jean Vandecasteele van Oostende van harte toejuicht. "Gezien onze vergrijzende bevolking is er een grote nood aan zorgcentra en de benadering van SvhG die het gevoel van de mens centraal stelt is daarbij een schot in de roos."

 

PROGRAMMA:
Zaterdag 16 maart 2013 tussen 14 en 17 uur
Nieuwpoortsesteenweg 112 A/B/C te Oostende 

Begeleide rondleiding in Zorghotel om 14.30 en 15.30 uur (vooraf inschrijven)
GRATIS workshops/initiaties in spiegeltent voor 50 plussers:
Tai-Chi en Rugvriendelijk bewegen met lesgevers
Kennismaking met de computer met mobiele pc-klas
Gezonde voeding met proevertjes
Volksspelen en Kubb-initiatie
Westerkwartierwandeling met gids, vertrek aan spiegeltent om 14 uur (duur: 1.30 u – vooraf inschrijven) Doorlopend bar

Info en inschrijvingen?
Tel. 056/25 72 61 – info@lbvwest.be - www.lbvwest.be
Tel. 050/45 01 00 – info@lmwvl.be - www.lmwvl.be

 

Sitemap - Vief West-Vlaanderen vzw - info.westvief.be - Site door Faromedia l Privacy