Daguitstap Zeeland

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deze prachtige uitstap naar Zeeland.

Aarzel niet en schrijf u zo snel mogelijk in.

 

Daguitstap Zeeland
De Visserij en gebruiken van toen en de Deltawerken van nu 

Woensdag 19 juni 2019
 
Vertrek met autocar voorzien in Oostende en Bredene.
Men vertrekt om 7 uur in Oostende (autocarparking Visserijschool – Mercatorlaan 15) en om 7.30 uur in Bredene (Gemeentehuis van Bredene – Centrumplein 1).

Aankomst in Arnemuiden, in het vissers- en streekmuseum met een degustatie van een Zeeuwse bolus en koffie/thee. In het voormalig stadhuis van Arnemuiden krijgen wij een beeld van de streekdracht, de visserij, archeologische vondsten, religieus en maritiem erfgoed, zoutnering, een stiltekamer en de thematentoonstelling over het Arnemuidse brandweerkorps. Ook kan u ’t Uusje van Eine bezoeken, een compleet ingericht huisje uit de jaren ’30. 
 
Na dit indrukwekkend mooi museum met nostalgie naar vroegere tijden, gaan we vervolgens naar het restaurant van Van Der Valk voor een uitgebreide lunch (buffet van voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts) met water, enkele sappen en koffie/thee inbegrepen. 
 
In de namiddag brengt de daggids ons via een autocarrit doorheen Zuid en Noord Beveland met een korte halte aan de Oosterscheldekering nabij Neeltje Jans met een mooi panorama over dit deel van de Deltawerken. Verder gaan we naar het markizaatstadje Veere. We stoppen er voor een wandeling doorheen het historisch centrum met de prachtige Schotse huizen, de Campveerse toren, het sierlijk oud stadhuis, het haventje, de Grote Kerk… en wat vrije tijd. We vatten de terugweg aan doorheen de Westerscheldetunnel. 
 
Prijs: € 55 
Inbegrepen: daggids, bezoek vissers- en streekmuseum met koffie/thee en bolus, lunch, rondrit deltawerken, wandeling Veere en autocar. 
 
Inschrijven is betalen op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 190619 – aantal personen – opstapplaats.

U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met detail programma.


Info? 
Vief West-Vlaanderen vzw l Tel. 056 25 72 61 l 
info.west@vief.be l www.viefwest.be

Like ons op facebook

Sitemap - Vief West-Vlaanderen vzw - info.westvief.be - Site door Faromedia l Privacy