Daguitstap Van Hop tot Bier - woensdag 20 mei 2020 (geannuleerd)

Door de uitbraak van het coronavirus wordt deze activiteit geannuleerd.

Daguitstap
Van Hop tot Bier

Woensdag 20 mei 2020
Vertrek met autocar vanuit diverse opstapplaatsen (minimum 12 personen per opstap).

In de voormiddag brengt u een bezoek aan ’t Hoppecruyt te Poperinge. Eerst geniet u van een heerlijk kopje koffie/thee en cake. In deze dorpsboerderij duikt u terug in de geschiedenis van de hop en haar geneeskrachtige werking. Tijdens een rondleiding zoekt u uit of de hop nu in de apotheek past. Er wordt kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap. U krijgt van de hopboerin Benedikte een actieve rondleiding in het hopveld, bij de plukmachine, asten en spiekers. Er wordt afgesloten met een proevertje: een ‘Hommeldruppel’ en een ‘Hommelientje’ (hoppraline). We eindigen met Benedikte haar hoppepluklied.

’s Middags luncht u in Brasserie ’t Oud Kerverijtje in Dranouter, te midden van de prachtige natuur. Men reserveert dé specialiteit van het huis: een warm en koud buffet met échte, ambachtelijke, verse producten, gepresenteerd in een authentiek, charmant beenhouwerijtje.

Het buffet bestaat uit een zéér ruime keuze aan verse huisgemaakte gerechten. Het koude gedeelte bestaat uit charcuterie, een ruim aanbod aan verse groentjes, slaatjes, pasta’s, sausjes, ... Het warme gedeelte omvat soep, heerlijke sappige ribbetjes, Vlaamse karbonaden en aardappeltjes in de pel met lookboter.

Na de lunch neemt de daggids u mee op sleeptouw doorheen deze boeiende streek. U hoort grensverhalen, verhalen van de oorlog en van de smokkelaars … Een echte ontdekking van een onbekende regio. Vervolgens bezoekt u de Brouwerij Sint-Bernardus te Watou. U krijgt een unieke blik achter de schermen in de brouwerij en bottelarij. Trappist wordt er volgens de oorspronkelijke formules gebrouwen. Met een degustatie en een mooi geschenkpakket met twee hopbieren en bijhorend glas eindigt het bezoek en keert u terug huiswaarts.

Prijs: € 60
Inbegrepen: daggids, autocar, koffie/thee en cake, koud en warm buffet à volonté, rondrit, begeleid bedrijfsbezoek ‘t Hoppecruyt met proevertjes en brouwerij Sint-Bernardus met geschenkpakket en degustatie.

Inschrijven is betalen op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 200520 – aantal personen – opstapplaats.

U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met de verdere details.

Bij annulering kan Vief nooit de integrale som terugbetalen. We zien na wat door Vief vooraf reeds betaald werd en wat kan gerecupereerd worden.

Info?
Vief West-Vlaanderen vzw l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be l www.viefwest.be 


Sitemap - Vief West-Vlaanderen vzw - info.westvief.be - Site door Faromedia l Privacy