Vief West beschermt uw persoonsgegevens

Op vrijdag 25 mei 2018 verandert de Europese wetgeving op vlak van privacy. Voortaan gelden strengere regels om uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Vief West-Vlaanderen vzw doet er alles aan om uw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen.

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG – ook GDPR genoemd) van kracht. Dat is een nieuw wettelijk Europees kader dat bepaalde regels aan bedrijven, overheden, organisaties, … oplegt om informatie, voornamelijk persoonsgegevens, beter en strikter te beschermen. De AVG wil daarmee burgers beter beschermen en hun persoonlijke gegevens niet zomaar te grabbel gooien.

 

Wat houdt dat precies in?

De AVG legt een aantal verplichte maatregelen voor Vief West-Vlaanderen vzw op. Zo moeten we een overzicht hebben van alle processen waarbij uw gegevens kunnen worden gebruikt en het is ook onze plicht om alle vrijwilligers, medewerkers, leden en deelnemers over deze nieuwe verordening te informeren.

 

Wat betekent dit voor u?

- Uw persoonsgegevens worden strikt binnen het wettelijk kader van onze maatschappelijke taak als sociaal-culturele vereniging voor 50-plussers gebruikt.

- U hebt op elk moment het recht om uw gegevens te veranderen.

- U hebt het recht om op te vragen waarvoor uw persoonsgegevens worden gebruikt.

- We geven uw gegevens zonder uw expliciete toestemming niet aan derden door.

- Onze volledige privacyverklaring kan u hier raadplegen.

Heeft u hierover nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren via info.west@vief.be of op Tel. 056 25 72 61.

 

Groeten van het Vief-team.

 

 

Sitemap - Vief West-Vlaanderen vzw - info.westvief.be - Site door Faromedia l Privacy