Bespaar meer op uw energiefactuur: doe de V-test!

Misschien hoorde u al dat u flink kan besparen door te veranderen van elektriciteits- en aardgasleverancier, tot wel € 280 per jaar op uw energiefactuur. Kiezen voor een ander contract bij dezelfde leverancier kan ook voordeliger uitvallen. Daarom is het interessant de V-test te doen.

Hoe werkt het?

1) Neem de laatste jaarafrekening van uw energieleverancier bij de hand want u hebt uw verbruiksgegevens van elektriciteit en/of aardgas nodig om de V-test te doen.

2) Doe de V-test via www.vtest.be of bel naar het gratis nummer 1700 zodat we de V-test samen met u kunnen doen. Als u alles hebt ingevuld, krijgt u een overzicht van de verschillende elektriciteits- en aardgascontracten, gesorteerd van goedkoop naar duur.

3) Kies het voordeligste contract voor u. Het kan gaan om een contract bij een andere leverancier of een ander contracttype bij uw huidige leverancier. Een contract aanvragen kan telefonisch, via de website of per e-mail. Vraag hulp aan uw familie, vrienden of een lokaal dienstencentrum bij twijfels. Een lijst met alle gegevens van de leveranciers vind u op www.vreg.be/leveranciers-voor-gezinnen.

4) Geef uw meterstanden door aan uw netbeheerder Eandis of Infrax door het kaartje dat u ontvangt in te vullen en op te sturen.

5) U hoeft verder zelf niets te doen. Uw nieuwe leverancier zorgt voor een gratis en probleemloze overschakeling.

Sociaal energietarief

Voor mensen met een laag inkomen of een beperking bestaat er een sociaal energietarief. Als u hierop recht hebt, geniet u van de goedkoopste prijs. Elke leverancier moet hetzelfde sociaal tarief aanrekenen. In dat geval is veranderen omwille van de prijs dus niet nodig. U kan wel veranderen omdat u niet tevreden bent van de dienstverlening van uw leverancier.

Meer informatie

De Vreg (Vlaamse Regulator van de Energiemarkt) ontwikkelde een folder, specifiek voor ouderen. Vraag er naar in uw vereniging, het gemeentehuis of in een lokaal dienstencentrum of klik hier.

Voor meer info over het thema ‘energie’ kunt u ook terecht bij de voordracht ‘Een blik op onze energietoekomst door Vlaams minister Bart Tommelein’ op donderdag 7 september 2017 te Brugge. Voor meer informatie, klik hier.

Info?
Vreg l Tel. 1700 l info@vreg.be l www.vreg.be

Like ons op facebook

 

Sitemap - Vief West-Vlaanderen vzw - info.west  vief.be - Site door Faromedia