Bezoek aan het Belgisch museum voor de Vrijmetselarij = Volzet

Dinsdag 17 april 2018 om 12 uur
Museum van de Vrijmetselarij l Lakensestraat 73 l 1000 Brussel

Alhoewel de Vrijmetselarij een besloten vereniging is die discretie hoog in het vaandel draagt, gaan we op bezoek in het Belgisch museum voor Vrijmetselarij.

We starten met een lunch in het restaurant van het museum. Daarna is er een begeleid bezoek aan het museum en de tempel. Het museum brengt thema’s en informatie, reflecteert en heeft als doel de Vrijmetselarij te verduidelijken. Het museum is gelegen in een neoklassiek gebouw (Hotel Dewez) en stelt tentoon: decors, juwelen, porselein, boeken van de 18e eeuw tot nu. Deze stukken zijn de getuigen van de historische evolutie, de werking, de ideeën en de hedendaagse structuren van de Vrijmetselarij. Na het bezoek kan u nog even nagenieten in het centrum, een terrasje doen of shoppen.

Prijs: € 35
Inbegrepen: lunch (zonder dranken) en bezoek museum en tempel met gids.

Afspraak om 11.30 uur in het treinstation Brussel-Noord. We verzamelen in het midden van de centrale hal om daarna samen te wandelen (1,3 km) tot aan het museum. Er is ook de optie om de metro of een taxi te nemen. Einde om 16.30 uur.

Inschrijven en betalen op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 170418 – aantal personen.

 

Sitemap - Vief West-Vlaanderen vzw - info.westvief.be - Site door Faromedia l Privacy